Torty i słodkie stoły na zamówienie
Dekoracje tortów dopasuję do Twoich wskazówek, dzięki temu Twój tort będzie wyjątkowy, uszyty na miarę.
Zadzwoń, aby sprawdzić dostępny termin:
Do wykonania słodkości używam tylko naturalne składniki, bez żadnych ulepszaczy, wzmacniaczy smaku, żadnych gotowych mieszanek.
Najlepsza śmietana i ser mascarpone, z których robione są kremy, nie wymagają dodatku żelatyny i innych stabilizatorów.
Belgijska czekolada Callebaut, karmel robiony według własnej receptury i odpowiednio dobrane proporcje tychże składników w kremach, stanowią o wyjątkowości smaków moich tortów.
Do tego chrupka warstwa, która skradła serce chyba każdego dotychczasowego klienta…
Ceny
Cenę tortu ustalam na podstawie ilości porcji – przy składaniu zamówienia poproszę Cię o podanie tej informacji.
Standardowa porcja tortu ma około 100-120 gr. Najmniejszy tort jaki wykonuję to 10-12 porcji. Cena zaczyna się od 250 zł.
Na końcową cenę tortu wpływa również dekoracja – jej skomplikowanie i użyte produkty.
Słodkie stoły tzw. Candy Bary – również są wyceniane indywidualnie – w zależności od ilości i rodzaju słodyczy.
W ofercie słodkich stołów znajdują się:
muffinki dekorowane kremem i posypkami
muffinki dekorowane kremem i wydrukiem na papierze cukrowym
monoporcje musowe
cakesicles, cake pops
mini desery w bankietówkach - panna cotta z malinami, banoffee brazylijskie, mus kawowy z wiśniami
mini bezy pavlova z kremem i świeżymi owocami
tartaletki z kremem cytrynowym i opalaną bezą
ciasta krojone - sernik New York, sernik Gianduia, sernik Oreo, sernik Creme brulee
torty bezowe - Dacquoise, mango/marakuja, caffe latte, śmietankowy
Najczęściej stosuje się zasadę, że na jednego gościa przypadają 2-4 słodkie deserki (bez tortu i innych tzw. drobnych słodyczy, jak mini beziki w ozdobnych naczyniach).
Organizując przyjęcie ze słodkim stołem na np. 30 osób należałoby zamówić między 60 a 120 różnych deserów.
Dekoracja słodkiego stołu
Dekoracja słodkiego stołu może być dopasowana do stylu przyjęcia zarówno kolorystycznie jak i tematycznie.
Jeśli zatem motywem przyjęcia jest np. styl marynistyczny to na słodkim stole nie zabraknie morskich elementów.
Jeżeli przyjęcie ma być w stylu Glamour, na pewno znajdą się na nim złote naczynia i złote akcenty na deserach.
Odpowiednie naczynia, piękne patery i ekspozytory zawsze wywołują efekt „wow” wśród gości przyjęcia.
Zapytaj o dostępne terminy:
604 282 164
Gdzie mnie znajdziesz?
ul. 11 Listopada 5, Józefów Michalin
Zadzwoń:
Napisz:
Jestem w pracowni najczęściej (przed przyjazdem zadzwoń):
poniedziałek: zamknięte
wt – pt: 9.30 – 15.00
sobota – 10.00 – 12.00