Torty i słodkie stoły na zamówienie

Dekoracje tortów dopasuję do Twoich wskazówek, dzięki temu Twój tort będzie wyjątkowy, uszyty na miarę.

Zadzwoń, aby sprawdzić dostępny termin:

Do wykonania słodkości używam tylko naturalne składniki, bez żadnych ulepszaczy, wzmacniaczy smaku, żadnych gotowych mieszanek.

Najlepsza śmietana i ser mascarpone, z których robione są kremy, nie wymagają dodatku żelatyny i innych stabilizatorów.

Belgijska czekolada Callebaut, karmel robiony według własnej receptury i odpowiednio dobrane proporcje tychże składników w kremach, stanowią o wyjątkowości smaków moich tortów.

Do tego chrupka warstwa, która skradła serce chyba każdego dotychczasowego klienta…

Ceny

Cenę tortu ustalam na podstawie ilości porcji – przy składaniu zamówienia poproszę Cię o podanie tej informacji.

Standardowa porcja tortu ma około 100-120 gr. Najmniejszy tort jaki wykonuję to 10-12 porcji. Cena zaczyna się od 250 zł.

Na końcową cenę tortu wpływa również dekoracja – jej skomplikowanie i użyte produkty.

Słodkie stoły tzw. Candy Bary – również są wyceniane indywidualnie – w zależności od ilości i rodzaju słodyczy.

W ofercie słodkich stołów znajdują się:

muffinki dekorowane kremem i posypkami

muffinki dekorowane kremem i wydrukiem na papierze cukrowym

monoporcje musowe

cakesicles, cake pops

mini desery w bankietówkach - panna cotta z malinami, banoffee brazylijskie, mus kawowy z wiśniami

mini bezy pavlova z kremem i świeżymi owocami

tartaletki z kremem cytrynowym i opalaną bezą

ciasta krojone - sernik New York, sernik Gianduia, sernik Oreo, sernik Creme brulee

torty bezowe - Dacquoise, mango/marakuja, caffe latte, śmietankowy

Najczęściej stosuje się zasadę, że na jednego gościa przypadają 2-4 słodkie deserki (bez tortu i innych tzw. drobnych słodyczy, jak mini beziki w ozdobnych naczyniach).

Organizując przyjęcie ze słodkim stołem na np. 30 osób należałoby zamówić między 60 a 120 różnych deserów.

Dekoracja słodkiego stołu

Dekoracja słodkiego stołu może być dopasowana do stylu przyjęcia zarówno kolorystycznie jak i tematycznie.

Jeśli zatem motywem przyjęcia jest np. styl marynistyczny to na słodkim stole nie zabraknie morskich elementów.
Jeżeli przyjęcie ma być w stylu Glamour, na pewno znajdą się na nim złote naczynia i złote akcenty na deserach.
Odpowiednie naczynia, piękne patery i ekspozytory zawsze wywołują efekt „wow” wśród gości przyjęcia.

Zapytaj o dostępne terminy:

604 282 164

Gdzie mnie znajdziesz?

ul. 11 Listopada 5, Józefów Michalin

Zadzwoń:

604 282 164

Jestem w pracowni najczęściej (przed przyjazdem zadzwoń):

poniedziałek: zamknięte

wt – pt: 9.30 – 15.00

sobota – 10.00 – 12.00